Annorlunda sport, en bra hobby

En utav de bästa hobbies man kan ha, som både är kul och bra för hälsan, är sport. Känner man dock att fotboll, handboll eller hockey är lite för tråkigt, finns många roliga alternativ. Vad sägs om parkour eller trampolin, eller varför inte testa undervattenshockey?

2192635-two-teenage-boys-practice-free-running

Sporten parkour, där man hoppar och gör volter över olika hinder, blir bara mer och mer populär. På grund av att sporten blivit så poppis, har antalet medlemmar i gymnastikföreningarna runt om i landet ökat drastiskt. I Gävle gymnastikförening har till exempel antalet medlemmar fördubblats på grund av parkour, rapporterar Gefle Dagblad. För ett och ett halvt år sedan började gymnastikföreningen med parkour för att de visste att många ungdomar ville hålla på med sporten. I dag har de 150 ungdomar som tränar parkour.

Rekordintresse på trampolinmästerskap

Tycker man dock att parkour känns som en lite för extrem typ av gymnastik, finns en annan gymnastikform som blivit populär de senaste åren. I Frivolten Cup, som är ett svenskt mästerskap i trampolin, fanns ett större intresse för att delta än någonsin. Mästerskapet hade hållits 30 gånger och aldrig någonsin hade så många som 500 stycken deltagit, skriver Alingsås tidning. Möjligtvis har det ökade intresset för sporten att göra med att studsmattan blev väldigt populär att ha hemma under 2000-talet och nästan alla familjer hade en. Är man intresserad av att bli bättre på sporten och ha en trampolin i trädgården, kan man handla online på Trampolinspecialisten.se.

Knasiga sporter

Parkour och trampolin må vara två udda sporter och mycket mer sällsynta än fotboll och ishockey. Men det finns en del andra sporter som utövas här och där, som de flesta förmodligen aldrig ens hört talas om.

  • Denna sport utövas i en bassäng och deltagarna har cyklop och simfötter på sig. Med en liten klubba ska de flytta en puck på bassängens botten, över till motståndarnas sida. Sex personer finns alltid i bassängen när man spelar.
  • Sporten uppfanns 2008 och är en blandning av handboll, fotboll och basket. Målet är som ett fotbollsmål, men det har även ringar längst upp i ribban som man kan få extra poäng om man lyckas pricka.
  • Sporten är ungefär som vanlig polo, fast man byter ut hästen mot en segway. Läs mer.