Bakning en populär hobby

En utav de absolut mest trendiga och populäraste hobbyerna av alla just nu är bakning. På bara några år har bakningen gått från något bara gamla tanter gör, till att alla unga som gamla tar del av bakningens härliga konst.

1707734-toddler-girl-helping-at-kitchen

På DT kan man läsa om polisen som älskat att baka bröd sedan han var grabb och som nyligen bestämde sig för att bli bagare på riktigt och starta ett eget bageri. Polisen, vid namn Hans-Åke Hedin, har sitt bageri i familjens ombyggda garage. Hans-Åke fyller 65 år i september och ska egentligen gå i pension men han känner att han måste förverkliga sin livslånga dröm innan dess. Eftersom han fortfarande arbetar som polis måste han planera sitt brödbak noggrant. På onsdagar skållar han mjöl, på torsdagar sätter han degarna och sent på fredag kväll och resten av natten pågår brödbaket. Han är helt klar med sitt brödbak vid tiotiden på lördagarna och då står hans fru i butiken och säljer det från klockan sju på morgonen och framåt.

Bakning stor trend

Den här artikeln är ett talande exempel för någon som haft en hobby och verkligen gått fullt ut med den. Just bakning och matlagning har blivit en väldigt stor trend och fler och fler har skapandet av mat och bröd som en hobby. Trenden har spätts på ännu mer i och med massor av matlagnings- och bakningsprogram på tv. Det har även startas mängder av bloggar inom ämnet som ger alla som vill börja baka tips och råd. För ett par år sedan handlade det mest om att alla skulle baka sitt eget surdegsbröd och surdegstrenden var verkligen superpopulär. Sedan handlade det om att baka söta kakor i mjuk och hård form, vi fick mycket av vår inspiration till bakverken från USA. Nu ser trender mer ut så att man försöker hitta hälsosamma alternativ till socker och vetemjöl i sin bakning. Även när vi handlar färdigbakat bröd kikar vi lite extra efter nyttiga bröd och detta ser vi genom att:

  • Fullkorn är den första mjölsorten på innehållsförteckningen.
  • Det ingår hela korn, frön och kärnor.
  • Brödet har en fiberhalt på minst 10 gram per 100 gram.
  • Brödet är nyckelhålsmärkt.