Frimärken, fortfarande en populär hobby

Allt sker faktiskt inte online, och skönt kan man tycka. När det kommer till en hobby som förr var mycket stort, är det glädjande att se att den fortfarande håller i sig, men kanske är det från en annan målgrupp. 

2867584-nikola-teslaEn hobby är något som får en person helt uppslukad i någonting och en person som även besitter en stor kunskap. Något som är otroligt fascinerande och som ger glädje åt väldigt många människor. Ganska allmänt om hobbys har vi skrivit om här, och mer om frimärkssamling som hobby kommer vi gå in mer på här. För just att samla frimärken är något som folk fortfarande starkt håller kvar vid – och som även brukar gå i generationer.

En hobby under uppsving

Förr var det många unga som roade sig med att samla frimärken, medan det nu är mest äldre som håller hobbyn varm. Dock anser många att de äldre borde bli bättre på att förklara magin bakom att samla frimärken och att tala om alla olika typer som man kan välja att samla på.

“Jag har inte gjort annat än sysslat med frimärken hela mitt liv. Det har gett både kunskaper och goda vänner över hela världen.”

Citatet kommer från en äkta frimärkssamlare, Tom Pelton, som under hela sitt liv ägnat sig åt frimärken. Då brevskrivandet i allt högre grad försvinner blir det svårare att få tag i stämplade frimärken, men har man tur och letar noga kan man komma över riktigt spännande fynd. Och blir man väl inbiten i denna aktivitet så är det svårt att sluta.