Inredning som kreativ hobby

Vi har alla olika intressen och hobbies, en del är intresserade av att samla på frimärken eller titta på fåglar medan andra tycker om att påta i trädgården eller baka surdegsbröd. En hobby som väldigt många har är det här med hem och inredning, det är väldigt många svenskar som ideligen sitter och bläddrar i olika inredningstidningar, kollar in hur de på Hemnet har inrett sina hem eller kanske läser bloggar om inredning på fritiden. Kort sagt finns det ett stort intresse för inredning och man brukar ofta snöa in sig på någon enstaka bit av inredningen. Ett exempel på det är allas vår Maria Montazami som verkligen är insnöad på det här med tofsar, helst vill hon att all inredning i alla rum ska ha någonting med tofsar att göra. En annan kanske väljer att fokusera på ett enstaka rum, som sovrummet.

Sovrummet är något många förbiser när det kommer till inredning, kanske främst eftersom man inte bjuder in sina gäster till sovrummet lika ofta som man bjuder in dem till köket, matplatsen eller i vardagsrummet, och därför blir sovrummet inte samma prestationsgrej när man ska inreda och skapa ett vackert hem. Men sovrummet är viktigt av en annan anledning, nämligen vår sömn och i slutändan vårt välmående. Därför är det viktigt att bry sig om och ta sig an inredningen i sovrummet, så att det blir en underbar plats att vara och sova på! Det finns flera bra ställen att leta på, och Sleepo har fin sovrumsinredning där det finns något för de flesta smaker. Här är våra bästa tips för när du ska inreda ditt sovrum!

  • Vitt är populärt och det är en bra färg att grunda med, då är det enkelt att matcha och ändra karaktär på sovrummet genom olika textilier. Om du ska måla i någon färg så välj gärna en färg med varm underton, det ger ett skönt och harmoniskt intryck till rummet.
  • Försök att ha så lite plotter som möjligt i rummet, det stör energin och även din sömn. Skippa även saker som tv och radio, i stället ska sovrummet vara en plats som är tingad för vila och ro. Se hur du kan utnyttja dagsljuset för att få ett så naturligt uppvaknande som möjligt. Vi människor är gjorda för att väckas av solen som går upp, så om du kan ställa sängen på ett sätt som gör att morgonljuset kommer in till dig ska du göra det!
  • Var inte rädd för att experimentera med olika tyger och material, det kan bli riktigt fint och spännande!
  • Se till att ha bra förvaring för att få undan så mycket som möjligt så rummet blir cleant.