Klipp och klistra med dina minnen

Man brukar säga att en bild säger mer än 1000 ord – tänk då hur mycket ett tjugotal, eller till och med ett femtiotal, bilder kan säga! I och med att tekniken i mångt och mycket tagit över våra liv på olika sätt, är det många som uppskattar det som vi brukar kalla ”gammaldags”. Det kan handla om alltifrån att handla kläder second hand till att framkalla foton och sätta in i album. Det sistnämnda, att göra sina egna fotoalbum, har blivit alltmer populärt de senaste åren, och då inte minst varianten som brukar kallas scrapbooking. Det kan enkelt förklaras som att man istället för att enbart klistra in foton i ett album även sätter in andra saker, såsom klistermärken, urklipp, biljetter, dikter och liknande. Man dekorerar även sidorna med fina papper, glitterpennor och annat. I NT, Norrköpings Tidningar, beskrevs det på följande sätt:

”Något förenklat kan scrapbooking översättas med dekoration av fotoalbum. Men i stället för att bara sätta in bilderna huller om buller handlar det i dag om att skapa ett litet konstverk på varje sida. – Vem som helst kan scrappa, det krävs vare sig mycket tid eller konstnärlig ådra. I dag finns det ett enormt utbud av vackra material som skapar inspiration, säger pysselexperten Anna Eidenberg.”

En butik som har ett stort utbud av scrapbooking-tillbehör, och annat pyssel, är Slöjd-Detaljer. Följ länken http://www.slojd-detaljer.se/deptlist.aspx?deptid=215 för att komma till deras webbshop!