Skägg som intresse

Det som förut har varit ett tecken på slöhet eller att en inte bryr sig, har nu blivit en del av många välklädda och medvetna umgängen. Skägget har blivit ett modeval och det är många som väljer att följa trenden. Det är heller inte bara hipsters och konstnärer som har ansiktsbehåring, många i klassiskt uppstyrda yrken har även de rejäla kaluffser. Det har spritt sig bland alla möjliga människor och det ses inte längre på med avsky, utan många gånger med respekt. Det är till och med flera som säger att de blir behandlade på ett annat sätt när de har skägg. Och att människor tycker att de ser trevligare ut.

“Hundratals skäggiga göteborgare samlades vid Sharper of Sweden Barbershop i Linné för att få sina håriga hakor förevigade på söndagen.

En av dem var Fredrik Johansson. Han tycker att skägget får honom att se snäll och pålitlig ut.

– Men bara om det är välvårdat, säger han.

Christian Riedl håller med. Och han tycker att folk bemöter honom helt annorlunda sedan han skaffade skägg. De har blivit vänligare.”

Det gäller att vårda ditt skägg om du väljer att spara ut det. Det säger i alla fall de flesta skäggälskarna. Ett bra tips är att köpa ordentliga skäggvårdsprodukter, så att du hela tiden kan underhålla håret. Annars ser det snabbt ovårdat och lufsigt ut. På www.shavingroom.se finns allt du behöver i form av rakningsverktyg och hudvård. Det är faktiskt mycket roligare, även för den som har skägg, när det är välskött och ser snyggt ut. Tycker du om ditt skägg och har ett intresse för det så kommer det synas.