Skönhet som hobby

En utav de största hobbyer bland kvinnor i USA är att delta i skönhetstävlingar. Sådana här tävlingar har även anordnas i Sverige och övriga världen, men hysterin har inte blivit lika stor som i staterna. Där är det många som ägnar sina liv åt detta.

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om att utseendet har blivit en hobby för män.

”Det är faktiskt mycket roligare, även för den som har skägg, när det är välskött och ser snyggt ut. Tycker du om ditt skägg och har ett intresse för det så kommer det synas.”

Utseendet är även en stor hobby för många kvinnor. I USA är det oerhört populärt att vara med i olika skönhetstävlingar. Skönhetstävlingar går ut på att man väljer den deltagare som gör bäst ifrån sig i olika delmoment men i slutändan handlar de om att utse den mest fysiskt attraktiva personen. De fyra största och mest kända tävlingarna internationellt är Miss Earth, Miss World, Miss Universum och Miss International. Den som vinner får ofta en krona eller tiara och en utmärkelse som skönhetsdrottning.

På senare år har det även arrangerats skönhetstävlingar för barn, framförallt i USA men även i några europeiska länder. Det finns till och med amerikanska dokusåpor som följer dessa barn. ”Toddlers and Tiaras” är ett exempel som även visats i Sverige. Dessa skönhetstävlingar för barn har kritiserats för att vara barnmisshandel och för att leda till psykisk ohälsa hos barnen. Frankrike har till och med röstat igenom ett förbud som gör att barn under 16 år inte får tävla i sådana tävlingar.