Spå med tarotkort

Hur många är vi inte som vill ha möjligheten att se in i framtiden? På frågan om vilken superkraft en helst vill ha är svaren ofta att vara osynlig eller att kunna förutse vad som hända skall. Ja, för hur många gånger har vi inte missat bussen eller en avsatt tid för att vi letat efter nycklarna eller vår mobiltelefon. Om vi bara vill så är de dagarna av förvirring snabbt förbi – om man får tro spåkvinnor. Du kan snabbt och enkelt komma i kontakt med människor som besitter en förmåga utöver det vanliga på nätet. Men, du kan även lära dig att bemästra konsten i tarotkorten och ta ditt öde i egna händer.

Magin i tarotkorten

Redan under 1300-talet började man använda tarotkort för att se vad framtiden har att erbjuda. Genom alla tider har vi människor varit osäkra och vill veta nästa steg. Det gör att, eftersom det varken går att bevisa, eller motbevisa, att spåkonst fungerar, alltid är aktuellt. Det finns tarotkortlekar som har de ”vanliga” spelkorten: spader. Klöver, hjärter och ruter. Men när vi tänker på spåkort är det ofta de som också är indelade i fyra delar: pentagram, svärd, bägare och stavar. Det finns även stora arkan med kort som ”tornet” lyckans hjul” och ”narren”.  Själva magin ligger i omgivningen och den tro man själv besitter.  Alla kan få ut något av att lära sig lägga tarotkort och alla kan växa. Bara genom att köpa en bok, en kortlek och sedan dra ett kort varje morgon och läsa på om det kan göra att man tar annorlunda beslut än vad man skulle ha gjort.

Början på något nytt

Som sagt så kan alla som vill lära sig mer om den okulta världen och börja spå sig själv. Det enklaste är att handla en tarotbok, eller kanske först läsa på om spåkonst och skapas sig en större uppfattning. Att gå in med en sund och genuin inställning är viktigt för att ha respekt för korten och vad de kan tänkas visa. Sedan finns det en rad olika kortlekar man kan använda sig av. Den mest populära är Rider Waite-leken. Så, börja ditt äventyr med en bok och en kortlek för att sedan se vart korten tar dig.