Tjäna pengar på din hobby

Michelle drev en blogg där hon skrev om sin hobby och började tjäna pengar efter endast några månader. Det är många som idag glömmer bort att man kan tjäna pengar genom att ta tillvara sina intressen. Om du är riktigt bra på det du gör kan de betyda att du inte längre behöver ägna dig åt något annat.  

hobbySom vi tidigare skrev i ett inlägg finns det många olika typer av hobbys att ägna sig åt, varav en av de mest populära är att resa. Men på andra plats i topplistan ligger hobbys som handlar om att sitta och skriva bloggar, driva Instagram-konton eller sitta framför videokameran och underhåller andra på YouTube. Det är känt sedan länge att man faktiskt kan tjäna pengar på antal klick, följare och visningar. Dock så finns det många där ute i den digitala världen som inte vet hur man gör eller vart man ska vända sig för att få pengarna att börja rulla in.

Som Veckans Affärer skriver är Michelle Schroeder-Gardner ett nytt bra exempel på att ta tillvara på sin hobby. Som aktieanalytiker i grunden började hon skriva en blogg bara för att hon tyckte att det var roligt. Efter en tid kopplades hon ihop med en bloggar-kompis annonsör och började på direkten att tjäna pengar.

Hårt arbeta lönar sig

Det många glömmer är att det oftast ligger hårt arbete bakom pengarna man skapar på sin hobby. Fördelen är att man själv tycker att det är roligt och därmed får mer motivation genom att utveckla intressena till mer än bara underhållning. Att till exempel vara aktiv och driva trafik på sociala medier är ett heltidsjobb i sig, det är mycket tid som läggs ner på planering för att sedan producera och skapa innehållet som sedan ska publiceras och nå ut till så många som möjligt. Det handlar även om att hålla koll på trender och vara medveten om vad folk vill se och i längden ger mest utdelning.

Det finns många olika exempel på hur man kan tjäna pengar på just sin hobby. Det gäller att kika runt och suga åt sig all information som finns kopplat till intresset och sedan tänka ut en plan på hur man kan tjäna pengar på det.